čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Set-top box Mascom MC9130 UHDCI s DVB-T2/S2, 4K a mechanikou pro přístupovou kartu

AKTUALIZOVÁNO: Výrobce sice prakticky nekomunikuje, ale tip na novinku jsem dostal od společnosti Atos Elektro a ve světle posledních událostí to vypadá hodně zajímavě. Foto: Mascom

AKTUALIZOVÁNO, 19. 10. 2020: Prodává se ve dvou variantách - Mascom MC9130 UHDCI za 3590 Kč a jako
Mascom MC9130 UHDCI + CAM Irdeto Mascom za 4590 Kč.
 

 

Nejde o nic levného, ale také o nic drahého. Z pohledu kombinovaného satelitně-pozemního přijímače to vypadá tak akorát, spíše levněji. Výbavu navíc koření napojení na internet s aplikacemi jako je Youtube.

Zabudován je tuner pro satelitní příjem DVB-S/S2 (FastScan), kabelový a pozemní DVB-T/C a aktuální DVB-T2/HEVC, který by měl zvládat, společně s DVB-S2, i rozlišení Ultra HD (4K). Po napojení na internet můžete také využít populárního „červeného tlačítka“ HbbTV a aby toho nebylo málo, je tu integrovaná Wi-Fi pracující i na 5 GHz (Wi-Fi 4).

Rozměry přijímače jsou 231 x 45 x 137 mm, hmotnost 570 g a na zadní straně najdete HDMI, analogový výstup A/V, digitální optický audio výstup, USB 2.0 (druhé je na přední straně) a R-45 (LAN).

A mechanika PCMCIA (CI+) pro přístupovou kartu? Jak píše prodejce, společnost Atos Elektro, „…do slotu se vkládá dekodér ´není součástí balení´ a do něj přístupová karta ´není součástí balení´. Případně lze použít dekódovací modul s již integrovanou přístupovou kartou“.

 

Číst 2629 krát Naposledy změněno pondělí, 19 říjen 2020 13:13

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.