sobota 20 duben 2024
Text Size

Nové plynové krby Karma Noblesse jdou ovládat mobilem přes Wi-Fi

Řada krbových vložek Noblesse s tzv. koaxiálním odkouřením dovoluje sledovat planoucí oheň až ze tří stran (podle provedení) a lze je (kabelem) napojit na prý libovolný systém IQ domácnosti. Foto: autor a Karma

 

 

Krby jejichž výkon začíná na 2,6 kW, najdou své uplatnění nejen v běžném bytě, ale i v nízkoenergetických obydlích. Mohou navíc pracovat i v úsporném režimu, aniž by to – podle výrobce – „ovlivnilo pohled na planoucí oheň“. Pro řízení plynového krbu je použit elektronický systém s dálkovým ovladačem, sáhnout ale můžete i po mobilu.

Karma Noblesse 700.

 

Karma představila první tři varianty vestavných krbů Noblesse 500, Noblesse 700 a Noblesse 900. Nejnověji uvedená varianta Noblesse 500 je rozměrově nejmenší (přední sklo má rozměr 534 x 514 mm), ovšem při zachování všech vlastností.

Ohniště krbů z řady Noblesse je osazeno celkem pěti hořáky s možností provozu buď všech, nebo jen dvou. Vedle prosklení třístranného je v nabídce i levostranné nebo pravostranné rohové a krby mají uzavřenou spalovací komoru, přičemž spaliny jsou odváděny odtahovým systémem (koaxiálním odkouřením) v němž je vzduch pro hoření zároveň nasáván z venkovního prostředí. Při maximálním  výkonu až 13,2 kW jsou vhodné i do skutečně velkých místností.

Aplikace myfire.

 

Jako obslužnou aplikaci společnost Karma zvolila myfire a přes Wi-Fi napojení, resp. mobil lze…

  • spotřebič zapnout/vypnout,
  • vybrat provozní režim (manuální, automatický),
  • zvýšit nebo snížit výkon,
  • pracovat s dětskou pojistkou,
  • sledovat prostorovou teplotu snímanou dálkovým ovladačem,
  • ovládat nezávisle až čtyři spotřebiče vybavené elektronikou Mertik.

 

Číst 1982 krát Naposledy změněno středa, 16 prosinec 2020 11:56

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.