pátek 19 duben 2024
Text Size

Samsung JetBot 90 AI+ aneb Umělá inteligence nejen ve vysavači, ale i v pračce

Na veletrhu CES 2021 korejský výrobce představil několik domácích spotřebičů, které by měly umět automatizovat některé rutinní práce za pomoci umělé inteligence (AI). Foto: Samsung

 

Nový robotický vysavač JetBot 90 AI+ s její pomocí optimalizuje trasu podle bezprostředního okolí a má v něm fungovat vlastně vedle obvyklých senzorů a rozpoznávání objektů v blízkém okolí prostřednictvím Lidaru (měření vzdálenosti na základě výpočtu doby šíření pulsu odraženého laserového paprsku). Automatický vysavač tyto informace, včetně tvaru místnosti a rozložení objektů, vyhodnotí a díky nim vysává podlahu těsně kolem detekovaných věcí.

 

VÍCE Z CES 2021: Nový a levný mobil TCL 20 v několika variantách, včetně HDR10 a 5G

 

Výkon JetBot 90 AI+ je 30 W a dokáže nejen vysávat nečistoty z podlahy, ale funguje i jako čistička vzduchu. Po dokončení práce se vysavač automaticky vrací do základnové stanice, kde se nečistoty vyklopí do sáčku, který stačí vyměnit jednou za dva až tři měsíce.

Vysavač se dá ovládat odkudkoli, včetně mobilní aplikace, kde také lze čistění naplánovat a vymezit i oblasti, do kterých JetBot 90 AI+ nesmí. Vychytávkou největší :) je pak možnost připojit se ke kameře vysavače a použít ji jako bezpečnostní kameru v době, kdy nejste doma.

Umělou inteligencí je vybavena i pračka se sušičkou řady Smart Dial Front Load, která díky ní zjistí, jakému stylu praní dává uživatel přednost, a podle toho automaticky nastaví prací i sušicí cykly.

Vysavač JetBot 90 AI+ by se měl u nás začít prodávat ještě v tomto roce, v případě pračky se sušičkou nebylo o prodeji zatím rozhodnuto.

 

Číst 1683 krát Naposledy změněno středa, 13 leden 2021 14:46

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.