Vytisknout tuto stránku

Kamera Logitech MX Brio a MX Brio 705: skleněný objektiv, rozlišení 4K, senzor Sony Starvis

Webové kamery určené pro náročné uživatele klidně i ve firmách patří do dnes už proslulé řady MX (Master Series) v níž jsme viděli i klávesnice a zejména myši. Foto: Logitech

Řada MX Brio (od 5.799 Kč) má být dosud nejvyspělejší webovou kamerou Logitechu a výrobce klade důraz i na materiálovou udržitelnost. Papírové obaly pocházejí z kontrolovaných zdrojů, plastové díly obsahují certifikované recyklované plasty ze staré vyřazené spotřební elektroniky a jejich podíl je hodně vysoký: grafitová verze 82 %, světle šedá 75 %.

K TÉMATU:

Rozlišení kamery je Ultra HD (4K) při 30 sn./s, pokud sáhnete po Full HD (1080p) můžete jít až na 60 sn./s. Objektiv je skleněný, ostření automatické a mikrofon dvojí, směrový s potlačením hluku pozadí a dosahem až 1,2 m.

Mezi funkcemi najdete integrovanou krytku objektivu, režim usnadňující snímání náčrtů a fyzických objektů pouhým nakloněním kamery a k dispozici by také měla být – cituji – „integrovaná clona pro ochranu soukromí“.

U firemní MX Brio 705 můžete využít i automatického rámování. To detekuje mluvčího a zaměřuje se na něj i když se pohybuje.

Za pozornost stojí i odpojitelný kabel USB-C/USB-C a odnímatelný univerzální upevňovací klip, který, podle výrobce, pasuje na notebooky i displeje.

Kamery kompatibilní s ChromeOS, Linuxem, macOS 10.15 či novějším a Windows 10 (minimálně) jdou umístit i na stativ a budou ke koupi u vybraných prodejců v grafitové, případně světle šedé barvě.

 

Číst 280 krát