neděle 28 duben 2024
Text Size

Asus RT-AC68U: směrovač pro hodně náročné

Dvoupásmový gigabitový Wi-Fi směrovač nabídne přenosovou rychlost až 1 300 Mb/s v bezdrátové Wi-Fi síti 802.11ac a 600 Mb/s v síti 802.11n. 

Foto: Asus

 

 

To nejdůležitější, co směrovač (router) Asus RT-AC68U (4.599 Kč) umožňuje, je provoz ve dvou pásmech současně. Pokud tedy výše uvedené rychlosti sečteme, dá se zjistit teoretická maximální rychlost, jakou vlastně umožňuje. 

Díky architektuře 3x3 MIMO, vyjádřené už na pohled třemi externími anténami, by mělo být podle výrobce bezdrátové spojení stabilnější a spolehlivější, a to i v případě větší vzdálenosti. 

Zabudován je navíc dvoujádrový procesor, který má na jedné straně zvládat plynulé přehrávání HD videa a na straně druhé třeba i on-line hraní či nepřerušované hovor přes Skype. 

Zdůrazňováno je rovněž svižné základní nastavení a softwaru nechybí ani grafické znázornění provozu sítě či možnost fyzického omezení šířky pásma pro jednotlivé služby a aplikace.

Co se týče rozhraní, k dispozici je pět konektorů pro gigabitový Ethernet a dva pro USB (1x USB 3.0). 

Rozměry směrovače jsou 220 x 160 x  83 mm, hmotnost 500 gramů. 

Číst 3814 krát Naposledy změněno středa, 10 červen 2015 08:08

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.