čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Windows 11: podivnost skoro bez návaznosti na minulost

Tak mě Windows 11 dvakrát potkaly (u sousedů…) a dvakrát zklamaly. Hledal jsem základní věci na kterých Windows stojí už od nepaměti – Ovládací panely a Tento počítač. A co jsem našel? Kulové a ještě k tomu bez přehazovačky! Ilustrace: archiv autora

Najít to, co potřebujete pro základní uzpůsobení systému nových Windows je daleko horší než kdy dříve. Horší než ve Windows 10, horší než ve Windows 8, Windows 7, XP, NT a tak bych mohl ještě nějakou dobu pokračovat.

K TÉMATU: Máme tu operační systém Windows 11, který vlastně nikdy neměl vzniknout

Proč to Microsoft dělá? Netuším! Snad proto, že je odtržen od obyčejných uživatelů, kteří takto pracují a kteří si s tím neporadí nebo poradí jen těžko.

Kde je návaznost na předchozí verze? Kde je možnost snadno upravit uživatelské rozhraní tak, aby odpovídalo (nebo se alespoň blížilo) dřívější verzi? Kde je trocha logiky a selského rozumu?

Vytratilo se toho spousta tak, jak se kolem nás pomalu vytrácí tento svět.

Míříme do zapomnění stejně, jako Windows.

Nejspíše je to tak dobře, protože každé impérium jednou padne.

Včetně Impéria člověka…

 

Číst 1675 krát Naposledy změněno úterý, 22 březen 2022 14:59

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.