čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Bezdrátová sluchátka TCL Movie Audio S150 (test) jsou levná, funkční a pro nenáročné

Nestojí moc i když jsou skutečně „True Wireless“, tedy čisté pecky do uší. Fungovaly ale bez prakticky problémů a pro telefonování byly výborné. Navíc můžete použít jen jednu… Foto: autor a TCL

 

Hodnocení: 75 % 

  • pro: pohodlné na nošení (nijak netlačí) i když jsou bez gum, šikovný nejen dobíjecí dok s jasně udanými pozicemi obou sluchátek (nejdou zasunout obráceně), pro hands-free výborné
  • proti: párování s mobilem může být někdy náročnější, chybí zejména basy

Můžete očekávat: Při ceně 799 Kč je vám asi zřejmé, že jsou určeny jen pro nenáročný poslech, což není nic proti ničemu. Důležitější je, že jsou funkční i když se vám může stát, že se budou o něco hůře (déle, náročněji) párovat s některými mobily. To vyjadřuje i moje hodnocení stejně, jako to, že se musíte připravit na praktickou absenci basů a častou přemíru výšek.

Sluchátka a maličkatý dok o rozměrech 52 x 27 x 52 mm (švh).

 

Jsou skutečně „true wireless“ (samostatné pecky s jakousi tyčkou), jsou bez gum a do uší se jen zastrčí. Tvar je trochu podivný, bez označení pravé a levé strany a zřejmě se počítá s tím, že je automaticky dáte „nožkou“ dolů. Ta vám následně trčí z ucha a pohled na vás je tak nějak podivný. Ale jsme v cenové relaci kolem tisíce korun a tady se to neřeší. Mimochodem která pecka je levá a která pravá snadno poznáte, když je máte v pouzdře. Vpravo je prostě vpravo, otočit, tedy obráceně zasunout, nejdou, takže je to zcela evidentní.

Sluchátka lze používat buď obě, nebo jen jedno, a to i jako hands-free. V tomto případě si s výhodou prodloužíte provozní dobu, protože se vám druhá audio pecka může dobíjet. Tohle je určitě šikovné!

Sluchátka jsou z kvalitního plastu s konektory pro dobíjení a informační LED. A pro jistotu s označením levé a pravé části.

 

Test nejzákladnějších funkcí

  • Design, zpracování: vše bezchybné, pohodlné nošení v uchu, výborně navržený dok kombinovaný s nabíjecím pouzdrem minimálních rozměrů. Obě sluchátka v něm nelze zaměnit, takže je vždy jasné, do kterého ucha přijdou. Plastové pecky (měniče 13 mm) jsou bez gum, takže každému sedět nemusí. Kompatibilní se systémy Android a iOS, krytí IP54.
  • Propojení přes Bluetooth: zkoušeno se třemi mobily s různými verzemi o. s. Samsung S10 Lite (Android 11), Sony Xperia XZ (Android 6) a TCL Plex (Android 10). Párování bylo, s výjimkou Samsungu, kde jsem to musel dělat několikrát, jednoduché a svižné. S10 Lite se do spojení příliš nechtělo a klaplo to asi až na potřetí a po restartu mobilu.
  • Ovládání: dotykové, k dispozici pevně daná sada příkazů. Například přijmutí hovoru dvojitým klepnutím, ukončení dotykem po dobu 2 s (vše názorně vysvětleno v papírové příručce). Zapnutí je automatické po vyjmutí z pouzdra, vypnutí po vložení také (cca minuta). Zapnout a vypnout je ale můžete i ručně (pokud nejsou v pouzdře).
  • Akumulátor: použit je princip LiPo, tedy lithium polymer, který je zcela bez paměťového efektu. Dobíjení přes USB-C, udaná výdrž je v tabulce. Pecka je po zasunutí do doku vždy automaticky dobíjena.
  • Zvuk, reakce na hovor: podání audia skoro bez basů a často i s přílišnými výškami, ceně ovšem odpovídá. Při použití jako hands-free druhá strana vždy hlásila bezproblémový poslech a také vysokou citlivost na případný hluk v okolí nositele sluchátek.
Sluchátka, pecky, v dobíjecím a ochranném doku. Jejich umístění si nemůžete splést.

 

Jaká jsou? Ceně odpovídají

Na ovládání je třeba si zvyknout, to ale musíte i u jiných sluchátek. Aplikace ve které by se dalo ovládání nebo další vlastnosti upravit k dispozici není. Gesta si nejspíše zapamatujete rychle, ostatně většina z nás jich používá jen pár.

Movie Audio S150 jsou poslechově vysloveně jednoduchá a krátce řečeno je tu spousta někdy až drnčivých výšek a velmi málo basů. Nic co by se vzhledem k ceně nedalo očekávat. Výhodou naopak je, že s nimi klidně vydržíte nejspíše i několik hodin, protože netlačí a dobře padnou do ucha. Tedy alespoň mě netlačila.

Potěší i to, že ani sluchátka, ani dok nepůsobí nijak lacině, plast i tvar vypadají vkusně. Na poslech muziky sice nejsou, ale pro hands-free či mluvené slovo poslouží dobře.

 

Tabulka vlastností

Číst 1571 krát Naposledy změněno čtvrtek, 26 srpen 2021 21:19

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.