Vytisknout tuto stránku

CES 2022 a Samsung: nové úhlopříčky v MicroLED a Samsung S21 FE 5G ke koupi už i u nás

Novinek je více, takže zatím jen ve stručnosti to nejzajímavější. V televizorech jde o řady Samsung Lifestyle (LCD), Neo QLED (LCD) a MicroLED (skutečné obrazovky s LED diodami), v mobilech pak o nastupující vlajkovou loď. Foto: Samsung

Mottem pro televizory roku 2022 je vize „Obrazovky všude, obrazovky pro všechny“ a doplňují ho nejnovější vychytávky, jako řízení úrovně modrého světla či audio typu OTS Pro využívající reproduktory pro horní prostorový zvuk, které zároveň pracuje i s Dolby Atmos; vícerozměrný zvuk, reproduktory horního, bočního a dolního kanálu.

ČTĚTE TAKÉ:

Unikátní televizor Samsung The Frame (TV à la obraz) opět od 81 cm, ale nyní až do 85", tedy 216 cm (foto v úvodu), The Serif s matnou povrchovou úpravou (uvidíme...), nové rozhraní systému Smart Hub a hlavně – nový držák na stěnu dovolující televizory natočit i svisle! Evidentní je v tomto okamžiku úprava o. s. Tizen o které ovšem zaslaná tisková zpráva ještě nehovořila.

 

Televizory Samsung MicroLED: jeden na stěně, druhý místo okna. Inu, proč ne?

MicroLED, jako vrchol zobrazovací techniky nejen této značky nabízí nyní velikost už od 89", tedy 226 cm, a pokračuje přes 101" (257 cm) a 110" (279 cm). O principu se více dozvíte na odkazu výše, tady jen to, že podle výrobce obsahuje „…25 milionů samostatně řízených LED s mikrometrovou velikostí…“. Obrazovky mají zvládat 20bitovou hloubku barev, jejich odstupňování s více než milionem úrovní a hovoří se také o schopnosti reprodukovat 100 % barevného gamutu DCI a Adobe RGB. Zajímavostí je udávaný poměr plochy obrazovky k tělu, což má být 99,99%; rámeček je pouze z boku, obraz jde prakticky zcela do stran.

V Česku mají být vybrané modely televizorů a zvukových lišt ke koupi na přelomu března a dubna, ceny nebyly oznámeny.

 

Nový dálkový ovladač.

Samsung Galaxy S21 FE 5G je nejnovější vlajkovou lodí a mobil má přinést, cituji… „poutavý design, mimořádný výkon, perfektní displej, profesionální fotoaparát a snadné začlenění do ekosystému Galaxy“.

Novinka bude u nás ke koupi hned od zítra, tedy od 5. ledna v zelené, šedé, bílé a fialové barvě za 18.999 Kč (6 GB RAM, 128 GB interní flash), resp. za 20.999 Kč (8 GB RAM, 256 GB).

Základní vlastnosti mobilu najdete v připojené grafice, v plném rozlišení je pak k vidění na redakčním Twitteru (externí odkaz, nové okno).

Číst 3212 krát Naposledy změněno úterý, 04 leden 2022 18:39