pátek 29 březen 2024
Text Size

HBO Max: problém s aplikací u některých televizorů Philips

AKTUALIZOVÁNO: V reakci na můj dotaz zda budou televizory Philips od společnosti TP Vision kompatibilní s novou aplikací pro HBO Max a Disney+, které má přijít v létě, jsem se dozvěděl… Foto: HBO Europe

 

AKTUALIZOVÁNO, 1. 4.2022: Tak řešení bylo zjevně jen dočasné. Aplikace opět nechodí a mám hlášení i od dalších čtenářů, že problémy u Android TV pokračují (Philips a TCL).

 

 

AKTUALIZACE, 15:00 hod.: HBO Max už na níže zmiňovaném televizoru z roku 2016 chodí (ráno to ještě nešlo). Google zřejmě jednak aplikace uvolňuje postupně a jednak bylo, před pokusem o novou instalaci, provedeno několik dalších věcí, jako aktualizace firmwaru, vyčištění mezipaměti, reset a tvrdé restartování televizoru (odpojení od 230 V na několik minut). Následně se, po spuštění HBO GO v televizoru najednou ukázalo, že už nabízí odkaz na HBO Max a pak už to šlo prý jako po másle.

 

AKTUALIZACE, 10:50 hod.: Ozvalo se TP Vision, tady je jejich reakce (danou část otiskuji bez úprav): „HBO Max od včera normálně funguje na všech Android TV včetně Philipsu, což uvádí oficiální stránky. Funguje na všech zařízeních s Android TV bez ohledu na rok výroby. V obchodu Google Play je možné aplikaci normálně vyhledat, nainstalovat a zaregistrovat se. Uživatele, kteří mají HBO GO, aplikace sama navede ke stažení HBO Max.“

 

Výrobce se k problému postavil poněkud zvláštně. Zatímco třeba Samsung odpověděl „…aplikaci nabídneme v den spuštění služby. Stará HBO GO zanikne, přičemž půjde o všechny televizory na kterých dosud pracuje. Co se týče Disney+ zatím nevíme, přesný termín ještě není stanoven.“ Posléze značka ještě svůj postoj upřesnila s tím, že půjde o „chytré“ televizory od roku výroby 2016, včetně. (Reakce ostatních výrobců najdete v samostatném článku na Televizním webu).

ČTĚTE TAKÉ: Dnes u nás startuje videoslužba HBO Max. Očekávána je s napětím

A co mi sdělilo TP Vision? Výrobce prý netuší, „z jeho pohledu je to záležitost třetích stran.“ Tohle by si měl napsat na hrob, protože až si kupující všimnou reakce Samsungu a také třeba reakce jednoduchého Gogenu, nebo dalších masových značek jako Hisense, LG či Sony, určitě je to minimálně naštve.

Mě osobně to poněkud rozhodilo, protože nechápu, jak výrobce vůbec může něco takového vypustit do světa!

Mimochodem můj kamarád má Philips s Android TV 7. HBO Max mu tam nejede, resp. se neobjeví ke stažení v tržišti Google Store. HBO přitom oficiálně tvrdí (externí odkaz), že Android TV je podporován od verze 5.

Co teď?

To skutečně netuším. Poradil jsem mu zrcadlení obrazovky z mobilu (více zde, externí odkaz), což je také jediná možnost, kterou máte, pokud nechcete kupovat něco nového. TP Vision se k tomu ovšem čelem rozhodně nepostavilo!

 

Číst 4130 krát Naposledy změněno pondělí, 25 duben 2022 10:03

6 komentáře

  • Odkaz Komentáře Bohous Herwig pondělí, 29 srpen 2022 04:30 napsal(a) Bohous Herwig

    ad Igor: znova jsem to proveril, pry ma byt vse v poradu (pokud mate kompatibilni model). Jedine co me napada je instalace pres APK

    Nahlásit
  • Odkaz Komentáře Igor neděle, 21 srpen 2022 16:45 napsal(a) Igor

    Ako sa rieši dostupnosť HBO max na tv Philips?Som prekvapený že to v tv Philips nejde stiahnuť z Google play.Piraďte čo s tým.

    Nahlásit
  • Odkaz Komentáře Bohous Herwig neděle, 12 červen 2022 22:02 napsal(a) Bohous Herwig

    ad Mystix: díky za zprávu...

    Nahlásit
  • Odkaz Komentáře Mystix sobota, 11 červen 2022 20:14 napsal(a) Mystix

    Pro TV Philips 55pus6561 není aplikace k dispozici.
    Při hledání na Google play vyskočí hláška, že pro toto zařízení není aplikace k dispozici.
    Přičemž verze Androidu je 8.

    Nahlásit
  • Odkaz Komentáře Bohous Herwig sobota, 23 duben 2022 07:30 napsal(a) Bohous Herwig

    Tak řešení bylo pouze dočasné.
    HBO Max opět na konkrétní TV Philips nepracuje.
    K problému se ještě vrátím, dávám dohromady podklady a pokud něco máte, dejte pls vědět.

    Nahlásit
  • Odkaz Komentáře Péťa sobota, 16 duben 2022 11:34 napsal(a) Péťa

    A TCL

    Nahlásit

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.