čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Fast Day 2022: obří jednodenní prezentace jako vystřižená z dob vysokých marží

AKTUALIZOVÁNO: Společnost Fast založená v roce 1992 a podnikající v oblasti velkoobchodního prodeje a servisu včera uspořádala, pro své prodejce, každoroční novinkové představení výrobků a značek. Tentokráte bylo přímo olbřímí a na pražském výstavišti, a to tuhle firmu pamatuji ještě v malých skladových prostorách na pražské Koněvově. Dámy a pánové z Fastu… klobouk dolů! Foto: autor

 

AKTUALIZOVÁNO, 14. 10. 2022: Obří Fast Day 2022: nové televizory (externí odkaz, Televizní web)

 

Podle webových stránek firmy, distribuuje Fast téměř 70 značek, přičemž pro 21 z nich je přímým a výhradním dovozcem pro Česko a Slovensko. A nejde pouze o elektroniku, jako takovou, ale spíše o spotřební elektroniku v tom nejširším slova smyslu zahrnující mj. televizory, pračky, tedy tzv. velkou bílou, hudební nástroje, telekomunikační techniku a také techniku kancelářskou, hodinářské zboží, malé domácí spotřebiče nebo třeba elektrické koloběžky, které vidíte níže a na kterých se v hale i jezdilo. Ostatně plocha pěti tisíc metrů čtverečních není právě malá! À propos na úvodním snímku je v pozadí i moje oblíbená Remoska, která zachraňuje mou malinkatou kuchyň!

ČTĚTE TAKÉ:

Na digirevue se budu věnovat bílé technice, tedy zejména domácím spotřebičům. Článek o představených televizorech a výhledech na další minimálně půl rok (mj. Sencor a LG WebOS a Sencor a Hisense Vidaa) najdete v pondělí na Televizním webu.

U špičkové značky Catler (mohu si to dovolit říct, mám kávovar, testoval jsem „čajovar“ a kamarád má mj. taktéž skvělý kontaktní gril) byly k vidění především drobné domácí spotřebiče. Některé zmiňované zboží se totiž už před časem přesunulo pod značku Sage, která mi ovšem nic neříká. Na druhou stranu se u ní podávaly skvělé „čufty“ (něco à la…) ze stařeného hovězího připravené na kontaktním grilu a i to je cesta do srdce zákazníka, potažmo v tomto případě prodejce. (Čistě mezi námi… hýčkali je jako v dobách vysokých marží!)

 

Uprostřed konvice Philco PHWK 1740 (1.490 Kč), vpravo PHWK 2050 (1.790 Kč), v průhledném stylu opět s nastavením teploty, což je naprostá nutnost nejen pro milovníka zeleného čaje (navíc se na ni skvěle kouká…). Na snímku vidíte i novou celonerezovou klasiku s osvětleným vypínačem v podobě PHWK 1780 (890 Kč) s ochranou proti přehřátí při zapnutí bez vody. Mimochodem nejvíce požárů v domácnosti způsobují…

 

Philco to s vinotékami na Fast Day roztáčelo ve velkém stylu (podávalo se lehké kabinetní moselské z roku 2020) a jak vidíte ze snímku, vinoték tu nebylo právě málo. Hodně zajímavá je ale i horkovzdušná mikrovlnná trouba s grilem Philco PMD 284 X (4.490 Kč) vybavená dokonce parním čistěním a udržováním teploty nádobí! Mimochodem v pohotovostním režimu má mít nulový odběr…

 

Elektrická koloběžka Sencor, například Scooter Two (11.490 Kč), má odpružené zadní kolo, rychlost až 25 km/hod. a dojezd 45 km. Velmi důležitým parametrem je rovněž maximální zátěž, která zde může dosahovat až 120 kg. Pro ženy a dívky je ale spíše určena, co do vlastní hmotnosti lehčí, Scooter One (7.490 Kč) s nižším výkonem a kratším dojezdem. Rozdíl v hmotnosti dělá skoro 4 kg, a to je při přenášení hodně znát!

 

Jak vidíte při pohledu na vnitřek výstavní haly pražské PVA (zde Sodastream a LG), prostor byl skutečně pojatý velkoryse! Ostatně plocha se proti drtivé většině minulých roků více než zdvojnásobila a nyní se prezentovalo na asi 5.000 metrech čtverečních. Tady se také diskutovalo, naslouchalo zprávám o novinkám a jedlo často parádní jídlo. Výborná akce s lidmi, kteří vědí, co hovoří a na tohle v krámě – nebo na „netu“ – moc často nenarazíte.

 

Číst 1068 krát Naposledy změněno pátek, 14 říjen 2022 11:21

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.