sobota 27 duben 2024
Text Size

IceWarp Epos: nejnovější verze českého kancelářského softwaru s řadou vylepšení

AKTUALIZOVÁNO: Epos je určen pro pokročilou sdílenou spolupráci mezi pracovišti a ve svém posledním provedení nabízí i věci, které u konkurence pomalu ani nenajdete. Osvědčuje se ale už jen v tom, že vaše data nemusíte mít na kloudovém serveru… Foto: IceWarp

AKTUALIZOVÁNO, září 2023: První pohled český kancelářský balík IceWarp Epos - spolehlivý chod webového klienta, levný provoz

AKTUALIZOVÁNO, 21. 6. 2023: společnost ohlásila nasazení systému v jihočeské Madetě s, cituji… „…okamžitou úsporu 60.000 € a především mnoha pracovních hodin, které dříve zaměstnanci museli strávit přepínáním mezi různými komunikačními nástroji…“ V Madetě používá IceWarp více než 800 zaměstnanců, a to na všech možných zařízeních, včetně telefonů.

 

Pokud máte firmu, nebo malou firmičku, a nebaví vás platit přehnané částky za software, zkuste se podívat na český přístup k této věci. Zajistí vám značnou část běžného provozu, má pozoruhodné parametry (vyzkoušení je domluveno) a co jsem zatím zjistil, byl by přijatelný i pro mě, který má k takovýmto věcem zásadní odpor. Už jen kvůli tomu, že nemám data pod kontrolou. Jak to tak ale zatím vypadá, pro Epos to neplatí. Data můžete mít u sebe, „na kloudu“ nebo můžete využít i řešení kombinované.

ČTĚTE TAKÉ:

Poslední verze Eposu nabídne inovovanou pracovní plochu zde zvanou Dashboard (foto v úvodu), přepracované vyhledávání, nové uspořádání adresářů s ukládáním nejpoužívanějších souborů do oblíbených položek, vylepšenou týmovou komunikaci s vlákny konverzací a také například zbrusu novou mobilní aplikaci. Ta má mít stejné možnosti jako verze pro počítač a dovoluje rovněž oddělit pracovní věci od soukromých. Přepracovaný program pro chatování má nyní fungovat podobně, jako na sociálních sítích.

IceWarp Epos Teamchat.

Upraven byl rovněž modul pro načítání zpráv, což má vést k rychlejší synchronizaci dat a vůbec poprvé je podporována společná editace dokumentů. Posílena byla také bezpečnost a například všechny soubory připojené k e-mailové zprávě se nyní posílají jako dynamické, takže příjemce obdrží pouze odkaz ke stažení. Majitel má tudíž vyšší stupeň kontroly, navíc lze připojený soubor změnit i po stisknutí tlačítka Odeslat. V tzv. Centru odesílání pak najdete zobrazené země a IP adresy těch, kteří si soubor otevřeli.

Týmový kancelářský software Epos pracuje na počítači v okně webového rozhraní, podporovány mají být prakticky všechny prohlížeče, a to jak na Applu tak na Windows. Nedávno se firma IceWarp prosadila v Chile, poslední zpráva hovoří o Švédsku, kde se platforma Epos probojovala mezi tři doporučená alternativní řešení tamní vlády pro digitální spolupráci organizací veřejného sektoru. Epos tak uspěl v konkurenci Googlu i Microsoftu.

 

Číst 738 krát Naposledy změněno sobota, 14 říjen 2023 09:49

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.