pátek 19 duben 2024
Text Size

Uvedeny byly futuristické televizory TCL X92 Mini LED a zejména TCL X92 Pro OD Zero Mini LED

Novinky byly představeny v rámci včerejší on-line konference „Transcend Vision“ a na trh se mají dostat v následujících dnech, a to v úhlopříčkách 165 cm (65") a 191 cm (75") v případě řady X92 a 216 cm (85") v případě X92 Pro. Foto: TCL

Obrazovky jsou typu LCD (QLED) podsvícené miniaturními diodami systému Mini LED (více zde) s řadou samostatně zhasitelných zón (počet nebyl zveřejněn). Řada X nabízí nejen rozlišení Ultra HD (8K), tedy 7.680 x 4.320 bodů, ale také obnovovací frekvenci 120 Hz. Technologie TCL OD Zero Mini LED pak má minimalizovat vzdálenost mezi vrstvou podsvícení a samotnou obrazovkou LCD. Výsledný boční profil přijímače vidíte na připojeném snímku.

ČTĚTE TAKÉ: O Google TV se více dozvíte v samostatném článku, v němž je také odkaz na první testovaný televizor s touto nadstavbou, Sony XR-55A90J (2021).

Audio systém pro oba televizory připravila společnost Onkyo a u X92 je proveden jako 2.1, tedy s jedním basovým kanálem a s celkovým výkonem zesilovače 60 wattů. U TCL X92 Pro (foto níže) jde už o 5.1.2 (dvojka pro Dolby Atmos) s dokonce 25 reproduktory a hudebním výkonem 160 W.

 

Televizory jsou provedeny v v kartáčovaném hliníku doplněném například o reproduktory v kůži. Obě řady také mají předinstalovanou aplikaci pro video volání Google Duo.

 

ČTĚTE TAKÉ: TCL uvedlo chladničky, pračku, klimatizaci a mj. také automatický vysavač pro chytrou domácnost

 

Poznámka autora: TCL v tiskové zprávě neuvedlo verzi operačního systému Android TV a dokonce o něm ani nikde nemluví! Říká jen, cituji, že „Obě řady, X92 Pro a X92, přicházejí se službou Google TV, která spojuje filmy, televizní pořady a další zábavu napříč aplikacemi a předplatnými pro snadné procházení z jednoho místa.“ Více se o této nadstavbě dozvíte na odkazu výše.

 

Číst 1269 krát Naposledy změněno pondělí, 13 září 2021 11:44

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.