Vytisknout tuto stránku

Uvedeny byly futuristické televizory TCL X92 Mini LED a zejména TCL X92 Pro OD Zero Mini LED

Novinky byly představeny v rámci včerejší on-line konference „Transcend Vision“ a na trh se mají dostat v následujících dnech, a to v úhlopříčkách 165 cm (65") a 191 cm (75") v případě řady X92 a 216 cm (85") v případě X92 Pro. Foto: TCL

Obrazovky jsou typu LCD (QLED) podsvícené miniaturními diodami systému Mini LED (více zde) s řadou samostatně zhasitelných zón (počet nebyl zveřejněn). Řada X nabízí nejen rozlišení Ultra HD (8K), tedy 7.680 x 4.320 bodů, ale také obnovovací frekvenci 120 Hz. Technologie TCL OD Zero Mini LED pak má minimalizovat vzdálenost mezi vrstvou podsvícení a samotnou obrazovkou LCD. Výsledný boční profil přijímače vidíte na připojeném snímku.

ČTĚTE TAKÉ: O Google TV se více dozvíte v samostatném článku, v němž je také odkaz na první testovaný televizor s touto nadstavbou, Sony XR-55A90J (2021).

Audio systém pro oba televizory připravila společnost Onkyo a u X92 je proveden jako 2.1, tedy s jedním basovým kanálem a s celkovým výkonem zesilovače 60 wattů. U TCL X92 Pro (foto níže) jde už o 5.1.2 (dvojka pro Dolby Atmos) s dokonce 25 reproduktory a hudebním výkonem 160 W.

 

Televizory jsou provedeny v v kartáčovaném hliníku doplněném například o reproduktory v kůži. Obě řady také mají předinstalovanou aplikaci pro video volání Google Duo.

 

ČTĚTE TAKÉ: TCL uvedlo chladničky, pračku, klimatizaci a mj. také automatický vysavač pro chytrou domácnost

 

Poznámka autora: TCL v tiskové zprávě neuvedlo verzi operačního systému Android TV a dokonce o něm ani nikde nemluví! Říká jen, cituji, že „Obě řady, X92 Pro a X92, přicházejí se službou Google TV, která spojuje filmy, televizní pořady a další zábavu napříč aplikacemi a předplatnými pro snadné procházení z jednoho místa.“ Více se o této nadstavbě dozvíte na odkazu výše.

 

Číst 1291 krát Naposledy změněno pondělí, 13 září 2021 11:44