čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Technologie LG MicroLED získala na veletrhu Light Convergence Expo 2021 tzv. Prezidentskou cenu

Mezinárodní veletrh proběhl od 13. do 15. října v Korejském mezinárodním výstavním centru Kintex v jihokorejském Goyangu. Foto: LG

Zmiňovaná technologie MicroLED je u LG výsledkem nové metody při níž jsou čipy typu RGB přenášeny, namísto tradiční desky s plošnými spoji, přímo na skleněnou desku tenkovrstvého tranzistoru TFT (Thin Film Transistor). Výsledkem je hodně tenký panel s obrazovým bodem složeným z červené (R), zelené (G) a modré (B) barvy.

ČTĚTE TAKÉ: Co jsou to obrazovky LED a MicroLED (LED Wall a The Wall)

Nová generace tohoto systému má podle výrobce nabídnout, cituji, „živé a přesné barvy“ a také „hlubokou černou“. Modulární konstrukce pak dává zákazníkům možnost přizpůsobit velikost i tvar obrazovky prostoru a díky bezrámečkovému designu také obrazovka lépe splyne se stěnami a okolním prostředím.

Light Convergence Expo každoročně přiláká přibližně 200 firem vystavujících v 500 stáncích. Představuje se zde nejnovější vývoj v oblasti pokročilých technologií jako jsou LED, OLED, zobrazování jako takové a také osvětlení. Každoročně jsou následně na slavnostním předávání vládních cen, což zajišťují Ministerstvo obchodu, průmyslu a energetiky a Korejská agentura pro podporu obchodu a investic, oceňovány nejvýznamnější příspěvky k dalšímu technologickému rozvoji.

 

Číst 1360 krát Naposledy změněno úterý, 19 říjen 2021 14:10

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.