Vytisknout tuto stránku

Novinky v řadě Philips Fidelio míří do domácího kina

Tři bezdrátové audio systémy kompatibilní s DTS Play-Fi představila společnost Philips TV & Sound. Jde o zvukovou lištu, subwoofer a nejen satelitní reprosystém. Krátce jsem se o ní zmínil při nedávném uvedení letošní kolekce, nyní se objevilo upřesnění. Foto: TP Vision

Jde opět o systém typu multiroom (co to je) vyrobený z kvalitních materiálů, jako je dřevo, hliník nebo tzv. udržitelná kůže značky Muirhead, kterou najdete i u některých televizorů. Klade si za cíl nabídnout snadné ovládání i vzájemné propojení a také prý neméně jednoduché připojení další komponent přes zmiňovaný systém DTS Play-Fi.

Konkrétně jde o zvukovou lištu Philips Fidelio B1 (FB1), subwoofer Philips Fidelio W1 (FW1) a samostatné repro Philips Fidelio S1 (FS1). Ten má kupodivu zabudována LED světla, která má jít synchronizovat s osvětlením pozadí televizorů Philips (Ambilight) a rozšířit tak světelný efekt do celé místnosti.

ČTĚTE TAKÉ: Philips TV & Sound představil novinky pro letošní rok

Novinky by podle zaslané tiskové zprávy měly automaticky poznat, kdy se jednotlivá zařízení vzájemně propojí, ať už se jedná o zvukovou lištu a subwoofer, nebo nastavení satelitu FS1 jako zadního kanálu či párování dvou reprosystému FS1 jako stereo.

 

Philips FB1.

 

Philips FB1 je „soundbar“ typu 7.1.2, který pracuje s celkem 15měniči, zesilovač má výkon 310 W (RMS) a jednotlivé jeho sekce (levá, centr a pravá) jsou kvůli minimalizaci přeslechů uzavřeny v samostatných buňkách. Každý z kanálů navíc disponuje dvojicí středotónových reproduktorů umístěných po obou stranách výškového reproduktoru. Navíc jsou zde ještě dva boční měniče, jeden na každém konci zvukové lišty a nechybí ani nahoru vyzařující výškové repro pro Dolby Atmos umístěné po obou stranách skříně se dvěma přídavnými basovými reproduktory. Celek pak kryje akusticky transparentní kovová mřížka a design má doplňovat vyšší řady televizorů Philips.

 

 

Philips FS1.

Reprosystém Fidelio S1 (foto i v úvodu) se světlem LED je tvořen kombinací kůže Muirhead a kovu. Je třípásmový a lze ho využít jednak jako samostatnou jednotku, jednak jako jeden ze stereo páru nebo jako přední/zadní satelit v audio systému typu 7.1.4 společně s FB1 a subwooferem FW1. Skládá se z výškového reproduktoru s předním vyzařováním, středotónové jednotky vyzařující  směrem vzhůru a basového reproduktoru směřujícího dolů. Ten je umístěn ve vlastní části skříně a má ještě dva pasivní zářiče. Výkonnostně dává 60 W (RMS).

 

 

Philips FW1.

Opět bezdrátový subwoofer Philips FW1 pracuje s basovým reproduktorem o průměru 20,3 cm (8") směřujícím dolů, který je po stranách doplněn dvěma pasivními zářiči umístěnými „zády k sobě“. Zabudován je zesilovač o výkonu 200 W (RMS), design kombinuje kůži Muirhead a dřevo, horní desku tvoří broušený hliník.

 

Číst 1984 krát Naposledy změněno neděle, 13 únor 2022 19:22