pátek 29 březen 2024
Text Size

Kingston DataTraveler microDuo: flash disk i pro mobily

Novinka jde jednak použít klasicky, tak jak to znáte, ale dá se využít i pro kompatibilní mobilní telefon či tablet, protože má zabudováno Micro USB. 

Foto: Kingston

 

AKTUALIZOVÁNO: Test flash paměti najdete zde (odkaz se otevírá do téhož okna).

 

Díky kombinaci tradičního USB a Micro USB se dá používat jednak běžným způsobem, jednak ve spolupráci s tablety a mobilními telefony s operačním systémem Android. Výsledkem je až 64 GB úložné kapacity navíc i když ale bude ke koupi (cena zatím nebyla oznámena) i ve velikostech 8, 16 a 32 GB, vždy s pětiletou zárukou a bezplatnou technickou podporou. 

Jak uvádí tisková zpráva, „disk lze použít s jakýmkoli přístrojem, který je kompatibilní se standardem USB On-The-Go, a duální rozhraní uživatelům umožní přenášet soubory bez nutnosti připojení k PC“. 

Rozměry microDuo jsou 16 x 9 x 28 mm a v případě klasického rozhraní USB 2.0 je kompatibilní se systémy  Windows Vista, 7, 8, 8.1 a RT, dále pak s Mac OS X 10.6.x  a Linux 2.6.

 

Seznam kompatibilních zařízení najdete zde (externí odkaz se otevírá do nového okna) a jsou mezi nimi například Acer Iconia A1-810, HTC One X, Samsung Galaxy S2, S3 a S4 či Sony Xperia Z.

 

 

 

 

 

Číst 4414 krát Naposledy změněno pondělí, 18 srpen 2014 04:00

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.