pátek 19 duben 2024
Text Size

Nálož novinek Mora: levné trouby mají objem 77 litrů, spoustu programů, včetně parních, a také smažení bez tuku

Známá česká značka pod vlastnictvím Gorenje uvádí novou generaci výrobků s extra velkým vnitřním prostorem. Trouby dovedou péct až na pěti úrovních najednou, a to při rozsahu teplot od 30 do 300 °C! To vše při zcela klasické šířce! Foto: Gorenje

Výrobce hovoří o zvýšeném komfortu díky kvalitnímu osvětlení, teleskopickým výsuvům (foto modelu Mora VTCS 777BX výše) a speciálním  programům na čištění vnitřní části trouby, která používá patentovaný klenutý tvar po vzoru tradičních kamenných pecí. Zdůrazňuje ale také hladký a tichý chod dvířek, až 22 programů, včetně jednoho na pizzu, na rozmrazování, nahřívání talířů, udržování hotového pokrmu či tří parních. Za pozornost ale určitě stojí i zrychlené předehřívání, kdy k dosažení 200 ˚C stačí pouhých pět minut, a pečení ve dvou předem naprogramovaných krocích. Například při pečení chleba s přidanou párou (program Extra pára), nebo s využitím termosondy doplňující nejvyšší modely. Smažení bez tuku pak probíhá à la známá horkovzdušná fritéza.

ČTĚTE TAKÉ:

Novinky, které se právě začínají prodávat nabízejí vnitřní prostor 77 l, takže můžete využít až pět plechů současně (šířka 46 cm) u nichž prý odpadá i „otáčení“. Osvětlení má až dva zdroje, zvětšen byl i průzor ve dvířkách. Teleskopické rošty pak dovolí jednodušší manipulaci s pokrmem.

Co se týče čistění vnitřního prostoru, trouby jsou – podle modelu – vybaveny automatickým pyrolytickým čistěním, hydrolytickým čistěním (EcoClean) nebo tzv. katalytickým krytem ventilátoru. Ovládání zajišťují (opět podle konkrétního modelu) jeden nebo dva otočné voliče s LED panelem nebo dva tradiční „knoflíky“.

Celkem bylo uvedeno přes 20 horkovzdušných trub v cenách od asi 5.000 Kč do 14.000 Kč.

Nejvyšší model Mora VTPS 787 BXB – ovládání.

 

Nejvýše si stojí Mora VTPS 787 BXB s termosondou a párou u níž si vyberte pouze druh jídla a jeho hmotnost. Trouba následně zvolí správnou teplotu, typ ohřevu a umístění v troubě. Pro zkušené kuchaře je tu pak možnost naprogramovat si hned na začátku teplotu a čas pečení ve dvou krocích, které se automaticky provedou. Samozřejmostí je i tlumené zavírání a otevírání dvířek a při ceně 13.990 Kč potěší i automatické pyrolytické čistění.

Nejvyšší model Mora VTPS 787 BXB.

 

Nejvyšší model Mora VTPS 787 BXB - pět pozic.
Číst 1522 krát Naposledy změněno úterý, 05 duben 2022 19:42

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.