pátek 26 duben 2024
Text Size

Televizor Hisense U7HQ nejen pro MS ve fotbale

Jeden z největších světových výrobců oznámil, že se i na český trh právě uváděný televizor Hisense U7HQ stává oficiální TV pro blížící se Mistrovství světa ve fotbale. Foto: Hisense

Novinka s obrazovkou LCD ULED (rozumějte QLED) s rozlišením Ultra HD (4K) používá přímé podsvícení Direct LED s lokálním zhášením (32 zón). Obnovovací frekvence je až 120 Hz a k dispozici je také přehrávání obsahu s HDR10, HDR10+ a Dolby Vision. Ke koupi mají být dvě velikosti obrazovky v podobě Hisense 65U7HQ (165 cm, 65") za 26.990 Kč a Hisense 55U7HQ (140 cm, 55") za 20.990 Kč.

K TÉMATU: Hisense začíná tlačit „malou bílou“ i u nás. Uvedl tyčový vysavač Hisense Hi-Move IV ve střední cenové relaci

Televizor využívá firemního operačního systému Vidaa U 6.0, z českých, resp. lokálních aplikací tu najdete například Lepší.TV a nejnovější i Disney+. Vše doplňuje uefa.tv, která má z MS ve fotbale – podle zaslané tiskové zprávy – přinést i zákulisní informace.

Televizor se zvukem v Dolby Atmos a DTS Virtual: X rovněž cílí na hráče. Vedle HDMI 2.1 a zmiňovaných 120Hz je tu i automatický režim nízké latence (ALLM) spouštějící se po zapnutí herní konzole. Má se tak minimalizovat zpoždění vstupu z ovladače, k dispozici je i technologie AMD FreeSync Premium.

Číst 1165 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.