čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

TP-Link RE700X (RE705X): rozšíření systému Wi-Fi Mesh i z kompatibilního směrovače

Tyto tzv. extendery (opakovače), tedy zařízení pro rozšíření pokrytí, protáhnou vaši síť typu maximálně Wi-Fi 6 i tam, kam se váš router kompatibilní se systémem One Mesh nedostane. Foto: TP-Link

Novinky označované jako TP-Link AX3000 Mesh nebo také TP-Link RE700X a TP-Link RE705X mají rozšíření pokrytí vaší domácí sítě provést, podle výrobce, „rychle a jednoduše“. S kompatibilním routerem, směrovačem, tak vytvoří bezešvou síť Wi-Fi s jedním jménem pro obě frekvence, takže odpadá ruční přepojování a síť si vše ve vztahu k zařízením sama optimalizuje. Meshové extendery jdou použít ve dvou režimech: jako opakovače signálu nebo jako přístupový bod (AP) za pomoci gigabitového ethernetového rozhraní.

ČTĚTE TAKÉ:

Maximální rychlost přenosu dat je skoro až 3.000 Mb/s, z čehož je 2.402 Mb/s jde v pásmu 5 GHz a 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz.

Opakovače mají vždy dvě antény (RE700X interní, RE705X externí) a stačí je pouze umístit do volné elektrické zásuvky v dosahu stávajícího směrovače nebo extenderu. Nastavení provedete přes mobilní aplikaci TP Link Tether.

Poznámka autora: bezdrátová síť Wi-Fi Mesh se skládá z několika samostatných zařízení jejichž správným umístěným po bytě či domě optimalizujete pokrytí a také ho případně rozšíříte. Využít k tomu jdou i tyto tzv. extendery, ale jak vidíte, není to zapotřebí, protože to zajistí sama meshová jednotka.

Wi-Fi 6 (Wi-Fi ax, resp. 802.11 ax) je pak zpětně kompatibilní s nižšími standardy jako Wi-Fi 4 (802.11 n, 2,4 i 5 GHz) a Wi-Fi 5 (802.11 ac, 5 GHz). Její rychlost je až kolem 10Gb/s a dokáže obsloužit i 4x více zařízení současně.

Číst 855 krát Naposledy změněno úterý, 21 březen 2023 09:52

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.