úterý 19 březen 2024
Text Size

IQ domácnost: TP-Link se připravuje na protokol Matter

Společnost TP-Link na nový rok chystá aktualizaci svých aplikací Tapo a Kasa s tím, že produkty, které je využívají mají jít následně zapojit pod komunikační standard Matter. Foto: TP-Link

TP-Link také hodlá být s představením nových zařízení s podporou protokolu Matter, který uvedlo sdružení výrobců, organizace Connectivity Standards Alliance (CSA), mezi prvními. Cílem je snížení fragmentace trhu a sjednocení komunikace nejrůznějších zařízení IQ domácnosti a internetu věcí tak, aby spolupracovala bez ohledu na platformu a výrobce.

K TÉMATU:  Co je to Matter se dozvíte zde

Po aktualizaci firmwaru zařízení bude nový protokol mimo jiné zvládat rozbočovač Tapo H100M a stávající čidla a senzory T100, T110, S200B, S210 a S220. Společnost TP-Link upozorňuje, že pro zařízení bez možnosti aktualizace, jako jsou například zásuvky, uvede náhrady v podobě novinek P100M a P110M. Instalace by prý měla následně probíhat tak, že v aplikaci Tapo přes mobil sejmete QR kód zařízení, které se pak do systému s protokolem Matter automaticky připojí a také samo konfiguruje.

ČTĚTE TAKÉ: Soutěž Hisense - vyhrajte parádní míče z MS ve fotbale 2022, Qatar Al Rihla League

Nové rozbočovače s Matter Control lze využívat k ovládání všech kompatibilních zařízení, výrobce ale upozorňuje, že standard Matter je určen pouze pro domácí síť LAN a tudíž, cituji,  „…nepodporuje vzdálený provoz zařízení IoT a chytré aplikace TP-Link tento problém řeší tím, že nabízejí funkci dálkového ovládání, které se v současnosti vztahuje pouze na produkty Tapo a Kasa.“

Zákazníci v Česku by se, podle zaslané tiskové zprávy, měli výrobků se standardem Matter značky TP-Link dočkat v průběhu prvního čtvrtletí 2023.

 

Číst 700 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 prosinec 2022 09:30

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.