čtvrtek 18 duben 2024
Text Size

Meshový TP-Link Deco X50-PoE: Wi-Fi 6 i napájení přes Ethernet (PoE)

Další meshový systém pro domácnosti je postaven trochu jinak než ty běžné. Po ethernetovém kabelu totiž jdou nejen data, ale i napájení. Celková rychlost pak může dosáhnout až 3Gb/s. Foto: TP-Link

S meshovým systémem Wi-Fi pohodlně pokryjete celý dům či rozlehlý nebo stavebně komplikovaný byt signálem na té nejvyšší úrovni (co to je). Novinka představuje obvyklou dvoupásmovou Wi-Fi nabízející na 5GHz rychlost až 2.402 Mb/s a na 2,4 GHz až 574 Mb/s. Zvládne také flexibilní instalaci (stůl, zeď, strop), zmiňovanou technologii PoE a má mít i jedno ethernetové rozhraní s rychlostí 1 GB/s a jedno s až 2,5 Gb/s.

K TÉMATU:

Samozřejmostí je obvyklá kompatibilita se všemi předchozími generacemi Wi-Fi, plynulé přepínání mezi jednotkami, což je tzv. meshovým systémům vlastní (více například zde) a o zabezpečení sítě se stará firemní technologie HomeShield.

Dvě spolupracující jednotky vytvoří síť pokrývající, podle výrobce, až 420 m², tři mají dosáhnout až na 600 m² a dokupovat je možné ještě další. Meshový systém (router – směrovač) můžete spravovat prostřednictvím mobilní aplikace Deco, která je v češtině i slovenštině.

 

Číst 756 krát Naposledy změněno úterý, 21 březen 2023 09:53

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.