sobota 27 červenec 2024
Text Size

D-Link DWP-1010/KT: kombinace 5G a Wi-Fi 6 Mesh klidně i na ven

Novinka je zaměřena, cituji podle výrobce, na „…jednoduché sdílení internetu. Sada je vhodná zejména v oblastech, kde je nabídka pevného připojení k internetu technicky nevyhovující nebo neexistuje (často až na okraji mobilních sítí).“ Foto: D-Link

Systém má pracovat tak, že do venkovní jednotky (snímek výše) s krytím IP67 (co to je) vložíte SIM kartu s daty přes 4G (LTE) a 5G a následně vnitřní Wi-Fi mesh (společné foto níže), a na něj napojená zařízení, získají přístup k internetu. Systém prý funguje tak, že je schopen si automaticky, v případě nefunkčnosti 5G, přepnout na 4G, takže jakési zálohování spojení.

K TÉMATU:

 

Sada meshové Wi-Fi s externím příjmovým modemem poskytuje až gigabitové připojení (max. 1 Gb/s) a je vybavena šesti vnitřními příjmovými anténami. Venkovní jednotku lze namontovat třeba na sloupek, na stěnu či balkon a sada má k tomu obsahovat vše potřebné. V ceně je rovněž tzv. injektor PoE (napájení) a plochý ethernetový kabel o délce 10 m. Díky napájení přímo přes ethernet stačí k jednotce dotáhnout pouze jeden kabel.

Vnitřní Wi-Fi mesh řady Eagle Pro AI AX1500 dovoluje rozšíření až o tři jednotky, nechybí přístup přes webové rozhraní i mobilní aplikaci D-Link Falcon (nebo EZ Site-Survey). Systém je kompatibilní s WPA3 a s hlasovými asistenty Googlu a Amazon Alexa (poznámka autora: bez češtiny i slovenštiny).

D-Link DWP-1010/KT přijde na 10.999 Kč (Slovensko: 434,90 €).

Číst 203 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.