pátek 19 duben 2024
Text Size

Nová značka odolných notebooků a tabletů se jmenuje Acer Enduro

Tchajwanský výrobce uvedl rovněž stylový Swift 5, herní notebooky a rozšířil řadu ConceptD určenou kreativním lidem o nové stolní a přenosné počítače a monitory. Foto: Acer

 

Zcela nová značka odolných notebooků (foto výše) a tabletů, Enduro, představuje několik zařízení s certifikací MIL-810G a krytím až IP65 (cena zahájení prodeje nebylo oznámeno). Navržena je pro záchranáře, terénní pracovníky, obchod a také do nejrůznějších výrobních procesů. Dva uvedené notebooky mají zabudovány nejnovější procesory Intel Core, dva tablety navržené pro práci v rukavicích jsou dodávány s řadou volitelného příslušenství. Jeden je pak přímo určen pro práci v průmyslu a ve skladech a má vyměnitelný akumulátor.

Acer Swift 5 je vybaven procesory Intel Core nové generace, integrovanou grafikou založenou na architektuře Intel Xe s možností sáhnout po Nvidia GeForce MX350.

 

Nový Swift 5 má spojovat stylový vzhled, přenositelnost a vysoký výkon. Výrobce se, podle svých vlastních slov, snažil „dostat co nejvíce výkonu a energie do ultrapřenosného těla“. Dotykový displej chrání Corning Gorilla Glass, baterie s udávanou „celodenní výdrží“ lze za 30 minut nabít na čtyři hodiny práce. Nechybí USB-C, USB 3.2 Gen2, Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.0.

Acer Swift 5 s hmotností i pod jeden kilogram a s tělem ze slitin hořčíku a hliníku má být ke koupi v říjnu za cenu od 1099 €, což by podle současného kurzu znamenalo něco kolem 29.000 Kč.

Odolné tablety Enduro T1 byly uvedeny dva: s úhlopříčkou 8" (Android) a 10,1" (Windows). První je určen speciálně pro maloobchod, sklad a továrnu a má krytí IP54 plus MIL-STD 810G. Druhý je na tom podobně a můžete k němu dokoupit i klávesnici.

 

Acer ConnceptD 3 Ezel je konvertibilní notebook. Představena ale byla i trojice monitorů (Pantone) a stolní počítač zaměřený na malá designová studia a nadšence. První výrobky máme očekávat v srpnu.
Číst 1777 krát Naposledy změněno středa, 24 červen 2020 06:29

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.