sobota 20 duben 2024
Text Size

Televizory Hisense 2023: bezdrátový zvuk, 144 Hz i více podsvícení Mini LED

Stále rostoucí čínský výrobce uvedl novou modelovou kolekci v příjemných prostorách muzea fotbalového klubu SK Slavia Praha. A na co se bylo koukat i v televizorech! Foto autor

Obsáhlejší článek o novinkách najdete na stránkách časopisu Televizní web (nové okno), takže tady jen ve stručnosti. Mezi novinky patří zejména vyšší důraz na plošné podsvícení typu Mini LED (co to je), zvuk nejen v Dolby Atmos (vrcholové modely), ale i v DTS-HD Master Audio, Wi-Fi 6e a také podpora bezdrátového systému WiSA (až 8 kanálů a nekomprimovaný zvuk 24 bitů, 48/96 kHz přes Wi-Fi).

ČTĚTE TAKÉ: Televizory Sony 2023 – výkonnější obrazový procesor a více audia

Vrcholová Hisense UX.

Novinky Hisense pro sezónu 2023/24 představují…

  • Obraz: panely LCD a LCD (QLED), plošné podsvícení, u vyšších modelů Mini LED, vrcholem je až 5.000 nezávisle řízených zón. Frekvence až 144 Hz při vnějším zdroji (Game Mode Pro, možnost zdvojnásobení frekvence), 120Hz dokonce i na 60Hz obrazovce! Řada systémů HDR (co to je), včetně HDR10+ a Dolby Vision IQ, certifikace Ultra HD Premium, Imax Enhanced a Filmmaker Mode.
  • Operační systém: Vidaa, aktuálně verze U6 a U7. Nový design domovské stránky, návrhy podle osobních preferencí (sledování výběru), navigační nabídka po levé straně, změna práce se vstupy/výstupy.
  • Aplikace (lokální, lokalizované) v kolekci 2023/24 stejné, bez ohledu na verzi o. s. Vidaa. Alespoň tak zněla odpověď na dotaz Televizního webu na toto téma.
  • Zvuk: opět nejen obligátní Dolby Atmos, ale hlavně i DTS, včetně DTS-HD Master Audio (!!!), a to od základních modelů, což je až neuvěřitelné. Propracovanější zvukové formáty DTS (to už ale moc nejde…) u vyšších řad. Kompatibilita s bezdrátovým systémem WiSA, firemní technologie EZ Play (nastavení zvukové lišty z televizoru Hisense), audio systém až typu 4.1.2.
  • Další vlastnosti: vrcholové modely s Wi-Fi 6e (co to je) a AMD Free SyncPremium Pro (hry s HDR), hlasové ovládání a vyhledávání Vidaa Voice (pracuje se i na doplnění češtiny) bez nutnosti využívat dálkový ovladač (mikrofon v televizoru), herní ovladač pracující přes Bluetooth.

Více na... Televizní web (nové okno).

 

Číst 894 krát Naposledy změněno pátek, 28 duben 2023 07:36

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.