čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Nová Varta Wireless Power Bank nabídne dvě důležitá vylepšení

Nástupce na počátku roku uvedené bezdrátové power banky se stejným jménem (více zde) má mít, stručně řečeno, až 2x vyšší kapacitu a rychlejší nabíjení. Zachován zůstává akumulátor LiPo (lithium polymer), tedy skutečně bez paměťového efektu. Foto: Varta

ČTĚTE TAKÉ: Soutěž Hisense - vyhrajte parádní míče z MS ve fotbale 2022, Qatar Al Rihla League

 

Ke koupi mají být nyní dvě verze: první s kapacitou 15.000 mAh (1.099 Kč), druhá s 20.000 mAh (1.399 Kč). V případě nabíjení kabelem je maximem 20 W pro jedno napojené zařízení a 15 W u více zařízení, přičemž mohou být až čtyři – tři přes USB plus jedno nabíjené bezdrátově (zde až 10 W, využit standard Qi). Pro „drátové“ nabíjení můžete využít systémů QuickCharge 3.0 a Power Delivery (co to je), což pochopitelně platí pouze pro kompatibilní zařízení.

K TÉMATU:

Vlastní dobíjení Wireless Power Bank 2022 zajišťuje konektor USB-C opět s Power Delivery, tedy USB-PD. Jestliže máte vybitou power banku i další zařízení, přichází na řadu funkce zvaná pass-through, tedy tak říkajíc průchod. Ta má současně dovolit nabíjení jak power banky, tak k ní připojených zařízení a tudíž třeba přes noc dodat energii všemu potřebnému.
Power banka s plastovým povrchem se strukturou bránící posunu zařízení jak na stole, tak např. v ruce, má v místě pro bezdrátové nabíjení protiskluzové gumové kolečko. K dispozici jsou tři USB konektory, 2x klasické USB plus USB-C a součástí balení má být i kabel podporující rychlé nabíjení typu USB (A) – USB-C. Nechybějí ani čtyři stavové diody.

Oznámené, resp. podporované režimy nabíjení jsou: až 20 W – 5 V/3 A; 9 V/2,22 A; 12 V/1,67 A.

Rozměry jsou 79 x 24 x 160 mm (švh), hmotnost 440 g.

 

Číst 992 krát Naposledy změněno úterý, 15 listopad 2022 14:23

2 komentáře

  • Odkaz Komentáře Bohouš Herwig pátek, 11 listopad 2022 08:25 napsal(a) Bohouš Herwig

    Dobrý den. Je mi líto, ale to nejde. TWS je bohužel ještě horší než Bluetooth. Dokonce ani nepropojíte repro stejného výrobce pokud koupíte třeba jinou sérii nebo si ho pořídíte o půl roku později.
    K propojení je nutné mít dva stejné výrobky zakoupené ideálně současně, protože pokud si druhý pořídíte později, může už mít jiný firmware, čipovou sadu...
    Teď mám na test dva nové Sencor Hype a protože jde o stejnou sérii, a zjevně i šarži, po chvíli se to propojilo. Následné chování už ale záleží na konkrétních výrobcích a zatím jsem ho nezvládl zobecnit.

    Nahlásit
  • Odkaz Komentáře Petr Kubík čtvrtek, 10 listopad 2022 20:29 napsal(a) Petr Kubík

    Dobrý den.poradite mi snad,prosím vás,s mou otázkou.
    Mohu spárovat přes TWS telefon a dva TWS bluet.reproduktory,ale každý od jiného výrobce???pak už jedině zkusit to a buď a nebo.Dekuji Kubík P

    Nahlásit

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.