čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Tesla MediaBox XA300: Android TV 11 a několik systémů HDR

Multimediální přehrávač (4K) za 1.899 Kč je určen rovnou k zasunutí do rozhraní HDMI a tudíž dobře převozný a také s možným umístěním „za televizor“. Foto: Tesla Electronics

Novinka ve stylu Google Chromecast 3 má mít Android TV 11 a tudíž i bezproblémovou kompatibilitu s aplikacemi IPTV (internetová televize) a VoD (on-line videotéky nebo-li také videoslužby). Tu zajišťuje sama certifikace zařízení Googlem.

ČTĚTE TAKÉ:

 

Tesla MediaBox XA300 pracuje s obsahem s vysokým dynamickým rozsahem ve standardech HDR10, HDR10+ a HLG, procesorem ARM Cortex-A35 (2 GHz), 2GB RAM, 16GB na vnitřním disku a grafikou ARM G31 MP2. K dispozici je Bluetooth 5.0, Wi-Fi 5 fungující i na 5GHz, a také HDMI 2.1, USB 2.0 a microUSB pro napájení externím zdrojem (viz foto). Ohlášena je také bohatá podpora tzv. chráněného obsahu v podobě CENC ClearKey, Google Widevine Modular DRM a Microsoft Playready DRM.

Současně s tímto modelem společnost uvedla kombinovaný set-top box pro DVB-T2, Tesla MediaBox XT750, o němž se více dozvíte na Televizním webu.

Číst 1141 krát Naposledy změněno úterý, 08 listopad 2022 20:17

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.