sobota 27 duben 2024
Text Size

Mio MiVue R850T: obří zrcátková autokamera s vysokým rozlišením

Duální autokamera s Wi-Fi má obří antireflexní dotykový displej a zadní kameru. Ve Full HD nabídne až 60 sn./s. Foto: Mio

Za pozornost ale u kamery za nějakých 8.500 Kč stojí i senzory Sony Starvis, Wi-Fi 5 (co to je) a řada funkcí ušitá pro řidiče, jako vylepšené úsekové měření (3x signalizace), či upozornění v závislosti na rychlosti jízdy vozu. Samozřejmostí je automatické nahrávání v okamžiku detekce nárazu či pohybu kolem zaparkovaného vozu (v závislosti na napájení).

K TÉMATU:

Zabudován je displej typu LCD (IPS) s úhlopříčkou asi 30 cm (11,9"), přední objektiv se světelností 1,8, tříosý „gravitační“ senzor pro automatickou detekci a analýzu nehody a externí modul GPS automaticky zaznamenávající rychlost, směr, nadmořskou výšku a zeměpisné souřadnice. Záznamová paměťová karta typu MicroSD může mít kapacitu až 256 GB.

Navigace je, jak je u výrobce obvyklé, na místo baterie vybavena tzv. kapacitorem s vysokou odolností. Software Mio MiVue Manager pro PC zvládá přehrávání i analýzu videa a doplňkových informací a také jejich sdílení na sociálních sítích. Aktualizace databází radarů je po celou dobu životnosti autokamery bezplatná.

Mio MiVue R850T získala ocenění iF Design Award 2023 za návrh uživatelského rozhraní.

 

Číst 262 krát Naposledy změněno úterý, 12 březen 2024 08:05

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.