sobota 27 duben 2024
Text Size

Hisense Laser TV 100L9G a 120L9G přicházejí i k nám. Pracují ve 4K na ultrakrátkou vzdálenost a mají i tunery

Před rokem jsem psal (zde i na Televizním webu) o nových projekčních televizorech řady L9G v souvislosti s veletrhem CES. Jak to tak vypadá, nakonec přijdou i na český trh (termín ještě neoznámen), takže tady jsou další a někdy i zpřesňující údaje (nikoli 8K, nýbrž 4K). Foto: Hisense

K mání mají být ve dvou velikostech, 254 a 305 cm, a jako obvykle pod chytlavým jménem „Laser TV“. Následující parametry se týkají jak úhlopříčkově menšího modelu Hisense 100L9G (129.990 Kč), tak hlavního taháku, Hisense 120L9G-A12 s ohlašovanou cenou 149.990 Kč. Oba mají světelný tok, výkon, 3.000 lumenů, což je setsakra hodně a i když výrobce na webových stránkách neoznačuje zabudovaný laserový zdroj jako „Trichroma Laser“ mluví o, cituji: „Tříbarevném laserovém zdroji světla RGB…“ To tedy znamená, že každou ze tří barev modelu RGB zajišťuje samostatný laser, životnost udána nebyla, nicméně zmínka na webové stránce hovoří o až 25.000 hodinách bez bližší specifikace.

K TÉMATU:

Bez zajímavosti rozhodně není ani certifikace TÜV na „Low Blue Light“, tedy na úroveň modrého světla, a udávaná doba odezvy, která se, cituji… „…snižuje na mikrosekundu…“ Nicméně co v souvislosti s těmito parametrově hodně zajímavými projekčními televizory přímo udeří do očí, je nízká verze operačního systému. V televizorech pro rok 2024 je totiž ohlášena Vidaa U7, případně U6, tady jsme u U4!

Otázkou související je, co to bude znamenat pro kompatibilitu s aplikacemi IPTV/VoD, které má Hisense i domácí, tj. SledovaniTV, Lepší.TV či třeba Voyo. A samozřejmě i co to udělá s Disney+…

Pojďme ale dál: pracuje se s WCG (rozšířený barevný gamut), obsah přehrajete i s HLG a HDR10 (co to je), zabudován je multimediální přehrávač a zesilovač o výkonu 2x 20 W plus ekvalizér a dekódování Dolby Atmos.

Vše doplňují 3x HDMI 2.0, USB 2.0 i 3.0, digitální optický audio výstup, ethernetové rozhraní (!) či Wi-Fi 5 (co to je).

Maximální spotřeba má být 300 W (běžná neudána), v pohotovosti si projektory mají říct o obvyklých 0,5 W. Dodávka je včetně plátna, které výrobce na svých webových stránkách označuje za „obrazovku potlačující okolní světlo“.

 

Číst 355 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.