sobota 27 duben 2024
Text Size

Acer Swift Go 14: notebook připravený na UI

S novými procesory Intel Core Ultra 7 155H a přípravou na umělou inteligenci (UI/AI) míří na trh novinka s výdrží akumulátoru až 12,5 hodiny. Foto: Acer

Další verze notebooku Acer Swift Go (prodej od 1. čtvrt. 2024, od 1199 €) si zakládá na hmotnosti (1,3 kg, 15 mm výška), hliníkovém šasi a mj. také na zvětšené dotykové destičce (udáno více než 44 %, rozměr 125 x 76,7 mm) vyrobené navíc z recyklovaného plastu, který by – nejspíše/možná – skončil v oceánu.

ČTĚTE TAKÉ:

Displej je typu OLED s úhlopříčkou 14", 35,6 cm, rozlišením 2.880 x 1.800 bodů a s certifikací VESA Display HDR True Black 500. Pracuje s obnovovací frekvencí až 90 Hz, zakoupit můžete i verzi s dotykovým displejem a rozlišením à la Full HD (1.920 x 1.200 bodů).

Swift Go 14 má být jedním z prvních zařízení na trhu vybavených procesory otevírajícími cestu k vylepšené podpoře generativních úloh umělé inteligence. Technologie zvaná Intel AI Boost společně s integrovanou grafikou Intel Arc má také zpřístupnit řadu nástrojů využívající umělou inteligenci.

Tu najdete i při práci s kamerou nebo mikrofonem a některé funkce využívají UI k převodu obrázků z 2D na 3D, využívá ji také tzv. Copilot v systému Windows (poznámka autora: nechápu, jak někdo mohl tímhle fádním jménem nahradit Cortanu…). UI má rovněž pomáhat například ve shrnutí webové stránky, při sestavení e-mailu, či odpovědi, nebo třeba změně nastavení počítače. Podobné funkce obstarává také tzv. Acer Sense, který hledá i dostupné aktualizace.

Notebook rovněž můžete spárovat se zařízeními s Androidem nebo iOS a vytvořit tak prostředí pro přenos souborů, volání či zasílání zpráv. Mezi další rozhraní patří HDMI 2.1, dvojice USB-C, mechanika paměťové karty MicroSD, Bluetooth 5.3 LE Audio a Wi-Fi 6E (co to je).

Poznámka autora: další důležité údaje, jako kapacita RAM, disky či druh akumulátoru, oznámeny nebyly a dohledat se je nepodařilo.

 

Číst 349 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.